, , ,

Ristikko 26, neurologinaisen, 72, ihmeelliset päätökset

Neurologinainen, 72, tekee eläkepäivillään keikkaduunia Lapin keskussairaalassa, mikä sinänsä on mainio asia, sillä onhan lekureista pulaa. Toinen syy on mahdolliset rahahuolet, sillä hän rakensi vastikään Puumalaan mökin, jota varten otti pankkilainaa. Nyt hänen pitäisi rahoittaa taloyhtiön kattoremonttia, mutta enempää pankkilainaa hän ei saa eikä pankit myönnä taloyhtiölle lainaa. Luulisi, että neurologinaisen olisi kannattanut halvimman, hyvämaineisen kattourakoitsijan valintaa. Ei kannattanut, vaan haluaa maksaa 2500-3000 euroa enemmän (yhteensä taloyhtiö 10 000 – 12 000 euroa). Miksi? Penan ystävän valistunut arvaus: hän ei hallitse numeroita, mutta merkittävä syy saattaa olla Penan hyvä ystävä.

Tämä Penan ystävä, nero, vei vuonna 2008 neurologinaista mennen tullen numeroleikittelyllään. Ystävä nääs esitti, että pyydetään putkiremonttitarjoukset huoneistokohtaisesti eriteltyinä. Kun tarjoukset tuli, yhtiökokous hyväksyi yksimielisesti edullisimman tarjouksen sellaisenaan. Paetau maksoi 3000 – 4000 euroa ”liikaa”. Niin se menee, näin se meni. Ehkä neurologi halusi nyt kattoremontin yhteydessä näpäyttää Penan ystävää ymmärtämättä, että hän itsekin joutuu maksamaan ylimääräistä. Ai niin, Penan ystävä maksoi putkiremontista vain ja ainoastaan 12 000 euroa. Pyrkikää siihen. Mikähän siinä on, että jotkut haluavat maksaa aina monta tonnia ”ylimääräistä”?

Niin, Paetausta vielä. Joulukuussa 2022 hän tilasi ilman mitään päätöksiä taloyhtiölle Arboristikillalta viiden puun karsintaa. Tilaus maksoi 3000 euroa! Arboristikilta oli kuulemma sanonut, että heillä olisi nyt aikaa tehdä homma. Nainen oli hätiköinyt pahemman kerran. Muuten: Arboristikilta on yritys, jonka kanssa ei kannata olla tekemisissä!

Ristikko 26, ilmainen ei ole edullinen, se on ilmainen (netissä ratkottava versio)

Ristikko 26, ilmainen ei ole edullinen, se on ilmainen (tulostettava pdf)

Ja tietysti ratkaisu on mukana:

Ristikko 26, ilmainen ei ole edullinen, se on ilmainen, ratkaisu